Филмови

Пуцњи у Марсеју (2021)

Драма, Историјски | 74'
Рејтинг:
0/10
0

Инфо о филму

 • Режисер: Гордан Матић
 • Улоге: Светозар Цветковић, Владимир Алексић, Тихомир Станић, Страхиња Блажић, Ђорђе Ђоковић, Никола Шурбановић, Гордан Кичић, Никола Млојевић, Марко Марковић, Давид Тасић, Владан Живковић, Тамара Алекић, Тамара Крцуновић, Иван Томић, Јово Максић, Никола Крнета, Чеда Штајн
 • Пројекција: 25 авг, 2021
  • Време пројекције: 20:30
 • Жанрови: Драма, Историјски
 • Земља: RS
 • Језик: српски

Радња

Филм ’Пуцњи у Марсеју’ прати судски процес терористима Звонимиру Поспишилу, Мију Краљу и Ивану Рајицу, саучесницима атентатора Владе Георгијева Черноземског, који је убио краља Александра од Југославије и министра спољних послова Француске Луја Бартуа, 9. октобра 1934. године у Марсеју, у Француској.

Кроз реконструкцију и драматизацију правог процеса, али и кроз оно што је изостављено током суђења, испричана је судска драма најближа истини о самом суђењу али и епилогу по европски мир.

 

Прес материјал


Подели:

Трејлери и инсерти

Пуцњи у Марсеју

Драма, Историјски

Време

Летња позорница у Тврђави

Ниш

Прикажи време

 • 20:30

Летња позорница у Тврђави

Продаја карата

Улазнице за 56. Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма, од данас 17. августа, могу се купити на следећим продајним местима:

 • Туристичка организација Ниша, Обреновићева улица
 • Установа Нишки културни центар (Станоја Бунушевца бб)
 • Kњижара НКЦ-а „Бранко Миљковић“ (Булевар др Зорана Ђинђића 37)
 • Официрски дом, на улазу

Цена комплета карата је 2000 динара.

Уколико не буду продати сви комплети карата до почетка Фестивала 21. августа,  појединачне улазнице ће се продавати по цени од 400 динара, на дан пројекције, испред улаза на Летњу позорницу, од 19.00 часова.


Преспав
ПРЕСПАВ / Филмски Сусрети 2021

ТВ серија "Преспав" је оригинални играни телевизиски програм у формату ситкома у продукцији ОХО. Састоји се од 5 сезона за чије су потребе продуциране укупно 122 епизоде. Део њих је у копродукцији са Македонском Радио Телевизијом (сезоне 3, 4, 5).

Пансион "Преспав" је метафора реалних друштвених дешавања у Северној Македонији. У њима се огледа балкански менталитет од кога ликови не могу да побегну, док истовремено имају и жељу да успоставе и да поштују европске стандарде.

Ова ситуација доводи ликове у стални конфликт, док из њихових неспоразума произлазе комичне ситуације у којима се препознају и сами гледаоци.

Прича прати браћу Бузалевски који отварају пансион у Преспи, на месту очеве куће, уз помоћ средстава из европских ИПА фондова. Поред браће, живот у пансиону праве узбудљивим њихови романтични партнери/ке, сарадници, пријатељи из детињства и гости који долазе у рај поред Преспанског језера.

Оригинална идеја: Елеонора Венинова и Пеце Талески
Продуцент: Пеце Талески
Режија: Игор Иванов, Вардан Тозија, Гјоргји Унковски, Дина Дума и др.
Сценарио: Сашо Кокаланов (главни сценариста), Артин Селмани, Вардан Тозија и други (С. Македонија), Алек Попов и Дељана Манева (Бугарија), а од следеће шесте сезоне и Небојша Ромчевић и Маја Новељић Ромчевић (Србија).

Играју: Јелена Јованова Перић, Дритон Вејсели, Тијана Дапчевић, Игор Ангелов, Васил Зафирчев, Горан Стојаноски, Игор Стојчевски, Игор Дзамбазов, Адријан Азири, Емра Куртишова, Наташа Петровић, Владимир Тулиев, Владо Јовановски.